Сенатът на САЩ (горната камара на американския Конгрес) няма да успее

...
Сенатът на САЩ (горната камара на американския Конгрес) няма да успее
Коментари Харесай

US Сенатът няма да гласува инфраструктурния план на Байдън до Коледа

Сенатът на Съединени американски щати (горната камара на американския Конгрес) няма да успее да гласоподава инфраструктурния проект на президента Джо Байдън на стойност 1,75 трилиона $ и до избрания краен период Коледа. Причината е, че сенаторите тогава ще почиват, заяви " Ройтерс ".

Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) през ноември одобри проекта, като тогава ходът означи победа за президента. Тогава той прикани за цялостно приемане на проекта.

Безизходицата към законопроекта заплашва продължаването на разширения данъчен заем за деца за към 3,6 милиона небогати фамилии, който изтича на 31 декември. Демократите се надяваха да удължат с още една година тази шестмесечна пилотна стратегия като част от законодателството на Байдън, което ще разшири набор от обществени стратегии и ще се бори с изменението на климата.

Сега се чака дебатът да се възобнови през януари.

в края на юли, пакетът за модернизиране на американската инфраструктура не мина процедурно гласоподаване в Сената на Съединени американски щати заради съпротивата на републиканците.

На 24 юни президентът дружно с група сенатори договориха пакет на стойност 1,2 трилиона $ за модернизиране на инфраструктурата на страната.

Планът планува 620 милиарда $ да отидат за транспорт; 650 милиарда $ са планувани за начинания за възстановяване качеството на живот в дома; 580 милиарда $ ще бъдат отделени за укрепване на американското произвеждане, за проучвания и развиване и 400 милиарда $ ще бъдат отпуснати за възстановяване грижата за възрастните хора и инвалидите.

Вдигането на налозите изцяло ще заплати вложенията в този проект през идващите 15 година

Администрацията на Байдън предлага повдигане на корпоративния налог от 21 на 28 на 100. През 2017 година републиканците понижиха корпоративния налог от 35 на 21 на 100.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР